Langestraat vermoord door het stadsbestuur

Ik ben zeker geen voorstander van een politiestaat maar er moet nu ingegrepen worden en dat zal enkel kunnen met zware ingrepen.   Pasjes die toegang moeten geven is mogelijk mits een andere indeling van de Langestraat.  Er zijn vandaag verschillende systemen die intelligent genoeg zijn om dergelijk misbruik tegen te gaan.   Ze zijn momenteel aan het testen op de metro in Brussel en dat lijkt een goed systeem te zijn.  

Het zal in het begin wat investering in communicatie en mankracht vergen om de overgang naar een dergelijk systeem makkelijk te laten verlopen. Die bendes in Oostende zijn een realiteit en we hebben zelf al genoeg gezien hoe het fout kan aflopen.   Niemand wil dit en dit is geen Oostendse mentaliteit dus past dit niet in het toeristische Oostende.  

Dat de politie niet tussenkomt kan ik soms ook wel begrijpen maar het is toch erg als we dit al moeten beginnen begrijpen.   Nultolerantie werkt blijkbaar in Kuregem dus moet het in Oostende ook maar kunnen, we zullen dan al een stuk minder aantrekkelijk zijn als uitvalsbasis.

Er wordt heel veel geklaagd en gezegd dat jongeren zogezegd niet meer uitgaan.   Die gasten komen wel buiten als er iets is, organiseer een fuif in het Casino en ze zijn daar.   Bovendien heb ik met die gasten al goed gefeest.   Feit is dat ze een beperkt budget hebben en dat ze veel aanbod hebben zoals de dingen die je hebt vermeld.  

Evenementen trekken altijd volk en de Langestraat zou niet langer afhankelijk mogen zijn van het weer, nu zijn ze dat omdat er nooit iets wordt georganiseerd.   Vorig jaar is Woosha georganiseerd tijdens een vliegende storm en toch stond de Langestraat vol.    Ze moeten gewoon iets organiseren en dat gebeurt veel te weinig. De concurrentie tussen die cafés is niet goed, ze zouden moeten leren om beter samen te werken.   Als er veel volk is in de Langestraat dan zitten alle cafés vol.   Blijkbaar zijn er enkelen die dat maar niet schijnen te begrijpen.

En dan kom ik weer bij het begin, om alle bovenstaande punten te organiseren moet er politieke wil zijn en net daar nijpt het schoentje volgens mij.  

Ons huidig bestuur, die zwaar Sp.a getint is, is nefast voor de Oostendse economie.   Het wordt hier een rusthuis voor bejaarden met geld en voor sociale gevallen en inwijkelingen. De Langestraat ligt op palliatieve zorg als er niet snel wordt ingegrepen is het verdwenen binnen de 5 jaar.   Dit zou voor Oostende bijna even erg zijn als het verlies van de RMT, niet op gebied van economische impact (hoewel die ook niet te onderschatten is) maar vooral als toeristische aantrekkingspool.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s