Oostende, Marginaliteit troef!

We hebben het er in het verleden nogal over gehad, het ging niet goed met Oostende en het gaat nog altijd niet goed met Oostende.   Ondanks een aantal initiatieven en nogmaals we moeten Toerisme Oostende dankbaar zijn voor al het werk dat ze doen om Oostende toch een beetje te promoten.   Denken we maar aan het Vlaanderen Vakantieland weekend (die veel volk op de been heeft gebracht) of het binnenhalen van de Final four organisatie.    Maar dat is een laagje marketing die toeristen moet verleiden en dat zijn geen oplossingen voor de problemen waar Oostende voorstaat.

Wat die toeristen natuurlijk niet weten dat is hoe het er echt aan toegaat in Oostende.    Oostende is aan het vervreemden, de Torhoutsesteenweg jarenlang één van de aders van Oostende ’s avonds waan je je daar ergens in Noord-Afrika.   Je moet vooral opletten dat je niet te luid praat en zeker niet in hun ogen durft kijken of je krijgt een opmerking en ze zijn zelden alleen.     In elk geval doen deze mensen niet de minste moeite om zich aan te passen aan onze levenswijze.   Ze proberen hun manier van leven aan ons op te leggen en dat kan hier allemaal maar gebeuren.

Het alsmaar stijgende gebruik van drugs in Oostende zal hier ook wel een stuk een verklaring voor zijn.   Druggebruik gebeurt hoe langer hoe meer publiekelijk en niemand die er naar omkijkt.

De Sp.a heeft in elk geval goed gezorgd voor hun eigen kiespubliek.   Er zijn heel wat sociale gevallen in Oostende bijgekomen en heel wat jongeren vluchten weg naar de buitenwijken van Oostende in het beste geval of naar een andere stad in het slechtste geval.   Zo krijg je een braindrain en daar wordt iedereen slechter van.

Oostende moet dringend eens opgekuist worden!   Ik zie helaas geen andere mogelijkheid, om te beginnen zou een nultolerantie een goed idee zijn.   Iets fout gedaan in het nachtleven, 2 weken uitgaansverbod op zaterdagavond.    Om de criminaliteit wat in te perken zouden buitenlanders zonder verblijfsvergunning bij een overtreding onmiddellijk moeten worden teruggestuurd naar hun land van herkomst.    Op die manier ontmoedig je de andere mensen daar ook om zomaar naar hier te komen.

Mensen die zich willen integreren en aanpassen aan ons Oostende, die zijn hier van harte welkom en deze mensen zullen we ook met plezier opnemen in onze gemeenschap.    We zijn dus zeker geen racisten maar wel bezorgd omdat het unieke Oostende dreigt verloren te gaan en een mentaliteit dreigt te krijgen zoals Brussel.

Advertenties

15 thoughts on “Oostende, Marginaliteit troef!

 1. wij hadden vorig jaar oktober een vergadering met verontruste bewoners en de politie.
  Inderdaad, de Torhoutstestwg van petit paris tot mc leodplein is ‘overgenomen door mensen die hun cultuur hier willen doordrukken…. en aangezien we de taal niet verstaan, komen ze soms (ongewild?) dreigend over… ik ben er ook niet echt gerust in….b&k

  • wat gaan we er aan doen !!!
   vanavond 23 06 2011 door Amsterdamstraat gereden 2 groepjes gezien met oudere drinkende autochtone mensen op straat,
   liggend en bezopen op een boogscheut van ons stadhuis hoe schamel, de door de politieke betuttelde alochtonen doen wat ze willen en maken onze stad onveilig.
   Ik ben geen vlaams-belanger zeker niet, maar het links bestuur moet weg uit oostende

   • Dat is daar het nieuwe clocharen plein geworden van Oostende als je daar passeerde met je velo of brommer , daar moet je niet te lang in de geburen blijven wandelen denk ik ? !!!

 2. Het artikel verwoordt volledig wat ik reeds geruime tijd denk. Ook langs de A. Pieterslaan zou je ’s avonds alleen niet meer durven wandelen. De zijstraten ervan worden grotendeels door vreemdelingen bewoond en zien er verwaarloosd en uitgeleefd uit. Alle respect voor mensen die ergens anders een nieuw leven willen starten, maar dan moeten ze zich eerst informeren en inderdaad binnen de kortste tijd integreren en zich aan onze levensstijl willen aanpassen. Een snellere behandeling van de dossiers is nodig, zodat ze kunnen beginnen werken en meebetalen aan onze sociale zekerheid in plaats van een last te zijn voor de gemeenschap. Maar vergeten we ook niet dat er advocaten gespecialiseerd zijn in “deze materie” en die mensen alle achterpoortjes wijzen om hier langer te blijven … Ik ben bang dat we in een vicieuze cirkel zitten: s.pa haalt uit die kant zeer veel stemmen, zodat we nog meer van dat mogen verwachten. Vreemdelingenbeleid dient hoogdringend gewijzigd, zodat we niet meer als “land van melk en honing” doorgaan. En inderdaad, iets mispeuterd: op het eerste vliegtuig naar land van herkomst zetten, een einde maken aan de straffeloosheid van zowel legale als illegale vreemdelingen.

 3. heeft iemand deze blog al eens doorgestuurd naar de burgemeester?? kwestie dat ook hij eens op de hoogte is van deze zaken. laatst ging ik ’s avond lopen in het ‘bosje’. normaal doe ik een aantal rondjes rond de grote lak, maar na één ronde was ik daar meer groepjes buitenlanders tegengekomen dat het me niet echt veilig meer leek om daar verder te lopen. En onze burgemeester maar het ‘onveiligheidsgevoel’ in het bosje ontkennen. dat hij er zelf eens ’s avond gaat lopen. Ik loop nu vaker op de schorre waar ik het toch nog iets veiliger acht.

 4. Er zijn veel problemen die worden geschoven op de rug van die vreemdelingen maar de correlatie vreemdelingen = crimineel gaat niet op. Er zijn genoeg studies die bewijzen dat er een positieve correlatie bestaat tussen werkloosheid/armoede tov crimineel gedrag.
  De socialisten zouden beter hun sociaaleconomische beloftes waarmaken ipv te denken aan hun eigen zakken.
  Het is gemakkelijker om vreemdeling de schuld te geven hij is nml gemakkelijker herkenbaar, een werkloze niet.
  En tot slot : een sfeer zoals brussel??? De fijnste stad van België niet vergelijken met marginaliteit aub. Duidelijk de post van iemand die Brussel niet kent.

 5. ik woon al 42 jaar in oostende,geboren en getogen en woon al mn ganse leven rond petit paris.Met andere woorden de beruchte torhoutsesteenweg…Ben een alleenstaande vrouw en passeer dagelijks de torhoutsesteenweg.Nog nooit ben ik bedreigd geweest of een dergelijk gevoel ervaren.Niet te begrijpen dat we nog altijd alle schuld op vreemdelingen steken wat ik tenslotte een afschuwelijk woord vind.Wat de marginaliteit van oostende betreft zouden we beter de werkloosheid bekijken en het aantal junks die hier vertoefd

  • Ik ben het met u mee eens, ik woon er wel nog maar 7 jaar ongeveer en vind de commentaren hierboven wel wat overdreven. Ik zeg ook niet dat ze volledig onjuist zijn. Maar ik vind wel dat er evenveel lokaal volk als vreemd volk de straten onveilig maakt. Neem nu kerkplein aan de Amsterdamstraat zitten iedere dag mensen in openbare dronkenschap en raad eens, nee, het zijn geen vreemdelingen, maar lokaal volk van Oostende. Dus stop met alles op de ‘vreemdelingen’ te steken, want er zijn er ook die hard werken en alles doen voor een goed leven te verkrijgen. En de helft van de vreemdelingen heeft dezelfde huidskleur als het lokaal volk.
   Op huidskleur oordelen is niet relevant, das gewoon racisme.

   • daarom dat ze ook erbij zeggen , de vreemdelingen die deze dingen doen
    ze steken het niet op deze die hun wel willen aanpassen enzo want die zijn welcome , en ja er zijn er ook van onze soort die dronken rond lopen ofzo maar probeer jij die dingen allemaal maar eens te doen in hun land 😉 eens zien hoe lang het duurt tegen dat er iets gebeurd 🙂

  • Ik woon 7 jaar in Oostende.
   Tis gemakelijk om op huidskleur de vreemdelingen te vooroordelen.
   De helft van de vreemdelingen heeft dan nog dezelfde huidskleur dan de plaatselijke bevolking. Dus aan wat ligt het dan?
   Vele vreemdelingen werken hard voor hun brood, maar dat wordt niet gezegd.
   Vele vreemdelingen willen ze niet aanvaarden op werkgelegenheden ,maar dat word ook niet gezegd…
   Alles wat gezegd word in grote lijnen is ‘vreeemdelingen= overlast’.
   Maar wanneer je kijkt aan het kerkplein aan de Amsterdamstraat zitten rasechte
   Ostendenaars in openbare dronkenschap amok te maken.
   Maar steek het maar op de vreemdelingen das gemakkelijker.
   Ik zeg niet dat er geen problematiek met vreemdelingen is , maar het moet
   niet opgeblazen worden. En de meeste junk die in oostende vertoeven zijn volgens mij ook geen vreemdelingen.
   Brussel is een multiculturele stad, en heeft dat al lang aanvaard.
   Oostende wil nog altijd de schuld op vreemdelingen steken
   op basis van huidskleur…
   Sorry maar dit is pure discriminatie.

 6. Ik vind enkele reacties wel kloppen, langs de Torhoutsesteenweg vind je massas nachtwinkels, deze nachtwinkels worden door mensen van buitenlandse afkomst uitgebaat. Ook een groot deel van deze huizen wordt bewoond door mensen van andere afkomst. Mensen die een huis kunnen kopen/huren doen al deels aan integreren, aangezien ze geen eigen dorp maken, maar tussen de Oostendse burgers gaan wonen. Wat opmerkelijk is, is dat het vooral de jongere allochtone mensen zijn die problemen bezorgen. Als meisje kun je niet alleen in de Langestraat rondlopen zonder dat er gefloten of geroepen wordt. Ik zeg niet dat de inwoners van Oostende dit niet doen, maar het valt op dat het meestal allochtonen zijn. Brussel is inderdaad een toffe stad, er hangt een toffe sfeer, maar het blijft een gevaarlijke stad. Dit gevaar wordt veroorzaakt door zowel Belgen als niet-Belgen.
  We mogen dus ook niet alle mensen van andere oorsprong over dezelfde kam scheren.

 7. Het zijn niet alleen vreemdelingen die ze niet graag zien komen in Oostende, maar goed het zal me worst wezen want er worden zelfs landgenoten geweigerd of weg gepest door mensen die macht hebben en of politieker zijn en zeker als die politieker er belang bij heeft en of vrienden die een camping uit baten want die zien niet graag campers aan de kust, dat is dan weer een reden waarom veel motorhome gebruikers gewoon weg blijven aan de kust net zoals ik en ik zal dan wel ergens waar we wel welkom zijn iets gaan eten op restaurant…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s