Oostende – Marginaliteit troef deel 2

Het vorige artikel heeft blijkbaar heel wat losgemaakt!   Ik heb veel reacties gekregen zowel positief als negatief en deze reacties vragen om wat verduidelijking van het vorige artikel.

De redenen waarom ik blog over Oostende is omdat ik zie dat het niet goed gaat met Oostende en dat stoort me.   Wat gaat er niet goed?

Oostende is een economisch slagveld!

 • De laatste jaren zijn er enorm veel arbeidsplaatsen verdwenen in Oostende.   De  RMT is vertrokken, de opvolgers zijn verdwenen, de Haven van Oostende is in crisis,  de visserij krimpt, ….
 • Er verdwijnen alsmaar meer banen in Oostende en vooral banen voor hoger-opgeleiden.   Minder jobs betekent minder welvaart voor Oostende en de Oostendenaars!  Bovendien zijn er nauwelijks nieuwe initiatieven of toch Plassendale waar tegen 2011 ongeveer 3.000 man zou tewerkgesteld worden, vandaag zijn dat hooguit 400 nieuwe arbeidsplaatsen…..
 • De Braindrain in Oostende is een feit  Minder jobs betekent meer werkloosheid of jonge  gezinnen die wegtrekken uit de regio.   Dit betekent minder draagkracht om gezinnen te ondersteunen die het moeilijk hebben of om mensen op te vangen!

  Oostende heeft geen toekomst

  • Is er eigenlijk iemand die een idee heeft waar we met Oostende naartoe gaan?
  • Wat willen we worden,
  • waarop gaan we inzetten?
  • Hoe moet de stad eruit gaan zien?
  • Allemaal vragen maar nog geen enkel antwoord op gezien.   Een langetermijn visie is onontbeerlijk voor een stad!

  Integratie in Oostende is aan het mislukken.

  • En dit is een gevaarlijk punt om aan te halen.   Zodra je dit durft te zeggen ben je een racist!    Toch is het zo.    De integratie van anderstaligen in Oostende is verschrikkelijk mislukt, het zijn allemaal geconcentreerde groepen geworden die volgens de regels en wetten van hun thuisland leven.
  • Natuurlijk mogen we niet veralgemenen en mensen die zich hebben aangepast beschouwen wij dan ook als Oostendenaars.    Maar toch er zijn een aantal groepen in Oostende die het leven hier onaangenaam maken.   Je kunt het laten betijen zoals nu gebeurt met als gevolg dat  die groepen zich altijd maar meer en meer permitteren.    Of je kunt keihard ingrijpen zoals ze dat in Zelzate ook hebben gedaan.   13 % van de bevolking in Oostende is van vreemde origine dit is de laatste jaren explosief toegenomen enzo heeft de stad kunnen verdoezelen dat er veel mensen uit Oostende zijn weggetrokken.
  • Heel veel van deze mensen zijn hier met een tijdelijke verblijfsvergunning en bij een zware overtreding zouden deze mensen onmiddellijk moeten worden teruggestuurd.   België is een rechtstaat en wetten zijn er voor iedereen, verdomme toch!

   Oostende het sociaal kerkhof!

   • Als je kijkt naar de samenstelling van de Oostendse bevolking dan zien we nog een paar grote problemen.    Eerst en vooral is Oostende het rusthuis van België aan het worden.   Deze mensen willen een appartement in het centrum met veel luxe, hierdoor worden de prijzen van huizen en appartementen dan weer onbetaalbaar.    Oostende  heeft ook heel veel druggebruikers aangetrokken die naar hier kwamen voor een behandeling maar zijn hervallen en hier zijn blijven hangen.    Iedere stad heeft een aantal van deze problemen, I know!   Maar in Oostende is het een combinatie van teveel problemen.

   Hieronder de getuigenis van een Oostendenaar die ik binnenkreeg:

   Ter illustratie van wat er echt leeft in Oostende door Stefaan Simoen

   eventjes hier het probleem aankaarten van de velodroom.De emmer is daar aan het overlopen bij de skaters;meerdere malen op een dag komt daar een bendje vreemdelingen keet schoppen en uitdagen.Er is al een mes tevoorschijn gekomen weliswaar zonder incidenten.Meerdere malen is de politie opgetrommeld geweest,maar ze kunnen die bende niks maken(minderjarig),er moet eerst iets ergs gebeuren vooraleer ze iets kunnen ondernemen.Er is een groot onveiligheids gevoel bij de skaters die nu nog op diplomatische wijze het probleem proberen op te lossen.Omdat zij bang zijn dat de mede oostendenaar de skaters weeral eens slecht zouden bekijken of de plaats velodroom.In zelzate hebben ze het te ver laten komen met de colruytbende,die hebben nu omgansverbod nadat ze iemand hebben neergestoken na hun andere veldslagen die ze gepleegd hebben.moet het in de velodroom ook zo ver komen,dan kan oostende weeral eens in het nieuws komen

   mvg een oud skateboarder

   Zegt dit niet genoeg?

   Deze blog is een schreeuw naar verandering, waar veel Oostendenaars aan willen meewerken, niet meer en niet minder dan dat!

   Advertenties

   5 thoughts on “Oostende – Marginaliteit troef deel 2

   1. Ik loop ook al heel lang met deze vragen rond. Ik geloof dat er positieve oplossingen kunnen aangedragen worden, maar deze zullen een totaal ander beleid vragen. Wie interesse heeft, lees eens mijn laatste notitie op Facebook over de stadshernieuwing.

   2. Deze week in het containerpark werd er door twee minder geïntegreerde nieuwe Oostendenaars (lees: immigranten) tegen mijn auto gereden. Direct werd er op een dreigende toon gezegd “dat het niets ergs was”.
    Ook de mannen van het containerpark zelf gaven het advies niet moeilijk te doen tegen die mannen want dat ze al verschillende keren ambetant gedaan hadden en nogal “louche” types zijn. Heb dan maar niets gedaan om problemen en represailles te vermijden.
    Daardoor ben ik zo gefrustreerd, in je eigen stad al moeten bang zijn van één of ander geïmmigreerd, al dan niet legaal, krapuul. Ik was enkele jaren geleden nog naïef en absoluut niet rechtsgezind, maar hoe meer dergelijke verhalen je hoort, hoe meer je wil dat er iets aan gedaan wordt en dat er nu eindelijk eens voor “ons” opgekomen wordt in plaats van voor hen. En ja, ik weet ook héél goed dat niet alle immigranten zo zijn, ik ken er persoonlijk zelf genoeg anderen. Ze moeten zich gedragen en zoniet? Buiten! En het is niet alleen genoeg om er een wet rond te maken, ’t is de bedoeling dat die ook wordt uitgevoerd!

   3. Jong Groen is tegen het veiligheidsplan van het stadsbestuur een politie. Voorzitter Rémy Bonny Jong Groen liet weten, ‘Wij willen geen repressief veiligheidsbeleid. Jonge amokmakers moeten gestraft worden, maar de aanpak die de Oostendse politie wil hanteren, kan een averechts effect hebben’. Het stadsbestuur liet weten de camera’s wel hun nut hebben door het ontradend effect, en omdat ze bijdragen zouden leveren tot de opheldering van feiten. Volgens de politie zijn de evaluaties positief en heeft 66 procent van de onderzochte beelden al tot resultaat geleid. De jongeren van Groen! zijn ook bezorgd over de extra camera’s die geplaatst zullen worden in het Oostendse straatbeeld. ‘De privacy van iedereen moet gerespecteerd worden. Ik vrees voor een ‘Big Brother’-maatschappij. Wij geloven veel meer in alternatieven van meer wijkpolitie op straat, ook ’s nachts in het stadscentrum, en preventie om criminaliteit te voorkomen’, aldus Bonny. De jongeren die dagelijks naar he skaterpark gaan, waar ook eencamera zou komen, lieten weten dat zij tegen een observatie zijn. De jongeren lieten weten dat zij de camera zullen blenden door middels van spiegels. “Dit is de enige manier om de camera te blokkeren zonder een schade te veroorzaken”. zo een skater.

   Geef een reactie

   Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

   WordPress.com logo

   Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

   Google+ photo

   Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

   Twitter-afbeelding

   Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

   Facebook foto

   Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

   w

   Verbinden met %s